Bilduppdatering^^

Idag tänkte jag gå upp vid 10 och ställde klockan på detta, men så låg jag kvar lite efter att ha stängt av klockan och vips så var klockan tjugo över 12... Så idag har jag bara slappat, vann över alla i biljard (okej, så det hamnade inte så mkt om att få ner några bollar utan om att folk inte skulle få ner mina, men ändå^^) Nu har jag stickat lite och grejat lite, annars mest tagit det lugnt.

Igår lovade mina föräldrar att lägga upp några bilder, så här kommer dom^^


Min första tossa som jag nu är klar med :D


Själva "sovdelen" av rummet jag bor i :D


"hallen" och toaletten :P

Dålig uppdatering!

Oj oj, nu var det ett tag sen jag uppdaterade, men har inte riktigt varken orken eller tiden till det. Det har hänt ganska mkt sen sist.

Onsdag förra veckan åkte hela klassen till Shalombåten (En evangelisationsbåt som seglar på östersjön och i Göta kanal). Vi var där t om fredag och det var väldigt roligt. Vi åkte dock inte så mycket, men vi hittade på roliga saker ändå. Vi var bland annat ute och plockade kantareller... fast inte så mkt plockande för mig och de jag gick med, vi hittade en (Y) men vi hade kul ändå! En dag skulle folk bada och då hoppade de i en lian från båten och släppte när de var över vatten... de flesta av gångerna. En av killarna i min klass hade nämligen tänkt att dyka, men så hann han inte så han tänkte åka tillbaka till båten och börja om igen (det hade de gjort innan när de inte badade), men så hade han för hög fort och brakade in i båten. Aj aj aj, där fick han en skada på svanskotan, så nu kan han inte sitta ner så länge, utan har massa stolar framställda på lektionerna som han ligger på. Men det är så det kan gå^^

Sen åkte jag hem den helgen, åkte med Matilda från min klass till Jönköping och där kom mina föräldrar och hämtade mig, så jag slapp iaf åka tåg någonting, det hade jag tröttnat lite på veckan innan^^ Det var en bra helg, på lördagen bakade jag och umgicks med min mamma, sen på kvällen gick jag ut och åt för att fira en kompis som snart fyller år. Kul att träffa lite gamla kompisar igen! Jag har liksom inte träffat dem på ca en månad. Det kändes dock lite konstigt att gå från att vara på en bibelskola med brödraskap, systerskap, husfolk och massa andra (kan hända att jag skriver om dem nån gång, men inte nu...) som också bor här, till att komma hem och träffa andra folk som inte är kristna och inte är alls likadana och inte bor på skolan. Det var en väldigt stor skillnad faktiskt, större än man hade räknat med!

Sen på söndagen var jag i kyrkan och där träffade jag en tjej som jag också träffade när vi hade församlingsdagen på Sjöhaga förra veckan. Det var kul att träffa henne igen, hon är rolig och vi kommer väldigt bra överens, trots att vi inte har känt varandra mer än nu ett par veckor. Vi umgicks ett tag efteråt också, tills jag var tvungen att packa ihop mina grejer, eftersom det var dags för mig att dra mig tillbaka till Bjärka. Tillbakaresan gick bra och allting var i tid, inga olyckor och någonting.

När jag var i Linköping var jag lite nervös för att ta bussen till Bjärka, för jag har aldrig gjort det och det var kolsvart ute, jag var rädd att jag skulle hoppa av fel och visste inte riktigt vart bussen skulle stanna. Men när jag då satt och väntade på bussen kom Louise från min klass och vi båda blev väldigt lättade eftersom ingen av oss hade åkt dit förut! Så vi åkte ihop till skolan och då gick det bra. Vi kom dit och firade en tjej från klassen som fyllde år med en kardemummakaka som jag hade bakat på lördagen och hade det allmänt mysigt!  Det blev en väldigt bra helg.

Sen den här veckan har vi inte gjort så väldigt mycket, min rumskompis flyttade till ett eget rum så nu är vi alla i varsitt rum, vi var på stan en gång (jag köpte dock nästan ingenting) och sen har vi bara varit här. Vi är 6 personer kvar i helgen, men en av oss skulle kanske åka iväg idag, jag vet inte. Jag tog sovmorgon idag, så jag har ingen koll på några eller vart några är. Igår gick jag med och tittade på när folk spelade fresbeegolf (Jag tycker själv inte att det är särskillt roligt så jag gick bara med för sällskaps skull) och sen bastade några på kvällen, men jag och en tjej till tittade på "Se upp för dårarna".

Just det, jag har också färgat håret, typ röd-lila-brunt och så har jag stickat klart min första tossa och jag tänkte lägga upp bilder på båda händelserna, men jag det trådlösa internet funkar inte för tillfället så fick använda skolans dator nu, så får lägga upp dem senare.

Idag blir det nog bara till att ta det lugnt, det är snart lunch, sen får vi väll se.

God bless

Nattliga äventyr

Nu är jag tillbaka på Bjärka. Det gick inte helt felfritt dock, det fanns vissa förhindringar och förseningar.

På dagen igår var jag på Elim på sjöhaga, det var jätte kul att träffa alla igen och snacka lite med lite gamla vänner och verkligen kunna slappna av och va sig själv. Sen åkte jag direkt till tåget, ett X2000 som skulle ta mig till katrineholm där jag sen skulle byta till Linköping. Det första problemet med resan var att det var något fel på min vagn, så det skakade ganska mkt. Jobbigt tänkte jag, men föga anade jag att det skulle bli värre. (Oj, detta låter som början på en roman!)

Sen gick allting bra, jag hoppade av i Katrineholm, bytte till tåget mot linköping, fick stå till norrköping men då fick jag sittplats. Vi åkte på, var ca 5 minuter sena, men det gjorde ju inte så mkt. Sen plötsligt stannade vi någonstanns mellan norrköping och linköping (för tillfället visste inte ens konduktören vart vi var för hon hade blivit sur på chauffören och inte haft någon koll). De förklarade iaf att vi var tvugna att stanna där ett tag för det var ett tåg framför som hade krockat med en traktor. Okej tänkte vi, det var väll inte så farligt. Men tiden gick och efter ett tag släcktes även ljuset i tåget för att de var tvugna att stänga av strömmen. Vi satt ganska länge och de gav oss så mkt info de kunde, vilket inte var mycket alls, sen fick de reda på att det var värre än de hade trott. Det var ett X2000 som hade krockat med en traktor med hög fart och det var massa skadade, så nu skulle vi få va kvar där "extremt länge". Vi kom dit ca 19.40, klockan var nu ca 20.30. Så vi satt där i mörket och väntade på besked och man kunde ju inte göra någonting eftersom det var så mörkt så man såg ingenting. Jag satt också brevid en spanjor så jag hade ingen jag kunde prata med direkt.

Vi visste att vi skulle få åka tillbaka till Norrköping, men vi visste inte hur länge det skulle ta. Efter ett tag kom några på att vi skulle behöva äta när vi kom till Norrköping eftersom ingen av oss hade ätit sen innan vi åkte, så då började de ta upp beställningar till Max så skulle vi äta där innan vi åkte vidare till Linköping.

Vid ca kvart i 12 kom ett diesellok som skulle bogsera oss till norrköping, eftersom vi inte kunde ta oss fram för att elen var avstängd. Det kom och de grejade, men de lyckades inte haka fast oss, så vi fick sitta kvar ett tag till och de informerade oss om att räddningstjänsten skulle komma så skulle vi gå till närmsta väg, ca 106 stycken över ett gärde. "yay" Så efter ca en timma till, när klockan var 01.10 fick vi gå av och gå längstmed rälsen och sen över gärdet och kom upp till en väg där det väntade bussar som sen körde oss till Linköping. Eftersom vi inte åkte till Norrköping blev det inget Maxbesök, så vi kom där trötta och hungriga.

När vi kom, ca 02.00 fram var de tvugna att fixa taxi så att alla skulle kunna komma hem, eftersom sista bussen redan hade gått. Klockan tjugo i 3 kom taxin som jag och 4 stycken till skulle åka med. Vi satte oss i bilen och var glada att vi äntligen skulle komma hem, men inte då. Det var en riktigt grinig taxischaufför som vägrade köra innan han hade fått beställningen till sin taxometer, trots att vi hade pratat med taxibolaget flera gånger. Det verkade krångla massor, men vid ca halv 4 på morgonen kom vi äntligen iväg, så klockan 4 kom jag äntligen fram, ringde mina föräldrar och sa att jag mådde bra, gjorde mig i ordning, gick och la mig och somnade ca halv fem. Men man får tänka positivt, jag var iaf inte på tåget som krockade!

Iom detta har jag inte sovit så länge i natt, så jag håller på att somna i stort sett hela tiden nu. Det blir nog en tidig kväll för mig. (Jag brukar säga så, men att det inte blir så sen ändå, men den här gången ska jag verkligen försöka!)

Så det var en spännande färd, men allting gick bra iaf och det var en berättelse man kommer kunna berätta om många gånger!

God bless

Back in town... ett par dar^^

Nu är jag tillbaka i Skövde över helgen. Det känns väldigt konstigt, för man har börjar komma in i livet på bjärka och det är så sjukt stor skillnad mellan det livet och livet är hemma. Det är ändå skönt att vara hemma, men jag tror att det är alldeles lagom med en helg.

Sen sist jag skrev har det inte hänt mkt, en bönedag som vi inte ens ska prata om, men igår hade vi gäster hemma, vilket var väldigt trevligt, kul att träffa lite gamla vänner i stället för bara massa nya. Det känns som att jag har varit borta i mkt mer än 3 veckor, men jag trivs verkligen! Det känns dock konstigt att jag i morrn ska tillbaka till Bjärka, så  brukar det liksom inte vara, detta brukar vara mitt hem.

Idag har jag inte gjort så mkt, tvättat, packat i ordning lite grejer och nu på kvällen gick jag och min mamma på bio, "i rymden finns inga känslor", den var helt okej, men lite långsam för min smak. Det har varit en bra helg, i morrn blir det Elim på sjöhaga och sen åker jag tillbaka till Bjärka. Det ska bli kul att komma tillbaka igen faktiskt, för hur mycket jag än gillar det här hemma så trivs jag väldigt bra där, vilket är väldigt skönt att känna, i stället för att känna ångest över att åka tillbaka efter bara en helg. På onsdag åker vi ut med Shalombåten, det ska bli lite spännande. Vi pratade om att bada, men vi får se hur det blir med det, så jag ser fram emot en händelserik och rolig vecka! Sen åker jag hem nästa vecka, för att fira en kompis som fyller år och sen för att rösta på söndagen!
Jag har nu också letat reda på mönster för tossor och bett min mormor att låna ut lite stickor till mig, för vi i klassen bestämde oss för att vi ska göra tossor till oss allihopa! Jag ska lära de som vill att sticka och eftersom jag tycker att det är väldigt roligt att sticka, så erbjöd jag mig att göra till dem som inte vill sticka. Det ser jag fram emot för det är väldigt roligt att sticka!
Men jag kommer nog gå in någon mer gång efter dess.


Bild från i vintras, på tiden då jag försökte bli blond^^

God bless

Relationstema och IKEA-besök

Idag var det tema sex och relationer med Mattias och hans fru. Det var faktiskt riktigt intressant och bra att prata om det, från ett kristet perspektiv liksom. Vi slutade vid lunch (vi skulle egentligen ha andlig läsning på eftermiddagen, men vi bestämde oss för att göra det senare i helgen) och drog till stan i stället. Efter att ha släppt av Matilda på station begav vi oss till Myrorna, då jag köpte gardiner till rummet och en jeansskjorta. Väldigt nöjd är jag! Sen blev det en sallad innan vi fortsatte med vår shoppingrunda. Vi gick då en sväng till Gina Tricot och sen till "Gospel shoppen" där jag köpte ett lovsångshäfte till skolan. Så nu ska jag sätta mig nån gång snart och öva in lite nya sånger. Sen köpte jag ett armband från en afrikan som stog på torget och sen blev det IKEA.

Det var roligt att gå på IKEA då vi inte har det i Skövde, men jag köpte ändå nästan ingenting, de andra köpte lite småsaker och sen åkte vi hem. Det har varit en bra dag och jag är gladare än jag har varit de senaste dagarna, men fortfarande inte helt glad. Men det löser sig nog, på fredag bär det av till Skövde. I morrn blir det bönedag i Norrköping, det ska bli roligt, tror jag. Vi börjar också fundera på vart grabbarna är, för klockan är 21 och Adam är inte här uppe för att titta på sporten... men jaja, de dyker nog upp^^

Nu blir det ett parti skipbo med felicja och emma.


Detta är våra gardiner. Till vänster är de gamla (som på bilden ligger på golvet för att jag glömde ta kort innan jag tog ner dem) och till höger är de nya. Det känns som att det iaf blev lite finare i rummet iaf! Vi närmar oss ^^

God bless

Imponerad, men lite nere

Igår var det migrändag. En av de värsta, så det var väldigt jobbigt. Det ledde till att jag inte sov bra i natt, vilket ledde till att jag missade frukosten och bönen för att jag var trött och hängig. Då kom dock min gulliga rumskamrat med frukost till mig, så då blev allt mkt bättre! Sen hade vi Peter Halldorf och det var jätte faschinerande! Alla satt helt knäpptysta och lyssnade intresserat, man började inte en enda gång tänka på annat! Han var grymt intresserad att lyssna på, så det var väldigt kul!

Sen hade vi tolkningsmetodik och sen bön, vilket var väldigt mysigt. Jag gick på förbön och hon som bad för mig bad för precis de saker jag har bett för ganska länge nu utan att jag hade sagt det. Man blir så glad när sånt händer! Sen var det vägledning på slottet och nu sitter jag här och tar igen mig, snart är det mat (igen)

Nackdelen med när jag får mina migränattacker är att jag brukar få en dipp i humöret i ett par dagar efter det. Jag tror att det handlar om att jag blir trött och inte mår så bra och därmed inte orkar med lika mycket, men nu känns allting bara jobbigt. Jag längtar också hem väldigt mycket, men jag åker hem över helgen nu, så det ska bli skönt. Jag saknar alla där hemma väldigt mycket. Det är dock synd att jag inte får träffa min syster på typ jätte länge! Jag skulle åkt hem en helg i slutet av oktober, men jag insåg att jag har församlingspraktik då, så då kan jag inte träffa henne. Det tycker jag är jätte tråkigt, jag saknar henne verkligen!

Jag har inte träffat henne sen jag åkte på frizon, vilket var i typ början/mitten av Augusti. Men så blir det, man växer upp, man flyttar ifrån varandra.. Hur jobbigt det än är, så är det en del av livet och man lär sig att leva med det. Förhoppningsvis kan jag iaf komma och hälsa på henne på höstlovet, det vore kul eftersom jag fortfarande aldrig har varit i hennes lägenhet! I morgon ska vi iaf en sväng på stan och IKEA, ska köpa lite lovsångshäften och fixa lite grejer för att piffa upp våra rum lite, för dom är så grymt fula, framför allt har de grymt fula färger!!!



God bless

Trivial pursiut

Idag har varit en grymt händelselös dag. Jag tänkte gå upp klockan 10, men så ringde min rumskamrats mamma halv, så då gick vi upp. Vi såg dock inga andra någonstanns förän vid 12, förutom en kille från husfolk som tog med oss ut på en promenad vid typ halv 11. Sen hängde vi lite i mysrummet och han råkade missa middagsbönen (han ska egentligen gå på alla böner, för oss på skolan är det frivilligt) så det var lite dumt. Men det var trevligt för oss iaf... Sen åt vi och spelade TP, jag vann! eller jag och mitt lag, men jag var den enda som hade varit med i det laget hela tiden, de andra typ kom och gick lite. Nu spelar några innebandy och vi som inte gör det funderar på att gå och baka, eller åtminstonne hitta på någonting. Det finns verkligen inte mkt att göra här och man blir så grymt rastlös!

I morgon får jag se om jag går till kyrkan, men jag misstänker att jag inte kommer orka det, utan stannar hemma och sover i stället. Nästa vecka åker jag hem och jag börjar verkligen längta tills dess nu, för samtidigt som det är grymt kul är så blir det kul att träffa de där hemma igen. Jag ska också hem och tvätta lite, så drar jag lite mer ut på att tvätta här, jag har inte haft så väldigt stort behov av det än och jag klarar mig en vecka till, såvida jag inte börjar smutsa ner jätte mkt kläder om dagen. Det blir nog bra.


(Bilden är från när vi hade lärakännadag, man hade rep runt en flaska
och skulle få ner de andra med den på så kort tid som möjligt)



God bless

Städa städa

Idag har varit en ganska händelselös dag. Vi hade själavård på morgonen, men läraren skulle på begravning, så det blev inte mkt med det, sen lite nya testamentet och sen klassråd. På torsdag nästa vecka ska vi på bönedag i Norrköping och onsdag-fredag veckan efter ska vi åka ut med båten Shalom (en typ evangelisationsbåt som åker runt), så det ska bli riktigt roligt och det ser jag fram emot. Efter skolan skulle vi städa, men min städgrupp har inte så svårt område, så det var ganska slappt, annars har jag bara tagit det lugnt idag. Samma sak igår, för då hade jag migrän. I natt sov jag också hos en klasskompis, för de målade om på utsidan av fönstret på vårt rum och det stank målarfärg, vilket verkligen inte är bra när man har ont i huvudet!

Idag anmälde jag mig också till "elim på sjöhaga", så nästa vecka far jag hem till Skövde. jag har också insett att jag umgås lite för mycket med norrlänningarna i klassen, så jag har börjat säga far. De säger far hela tiden. jag anser att när man far, så åker man någonstanns, man går inte, men de säger att de ska fara hur de än ska ta sig någonstanns och jag har nu blivit smittad av detta, det känns inte så bra. Får försöka vänja mig av med det... ^^

Det här var nog ett av de mest ovärda blogginläggen jag har skrivit, men kände för en uppdatering!

God bless
RSS 2.0