Lååång dag

Idag har det varit en ganska seg dag. Först kom rektorn och snackade typ historik om folkhögskolor, sen kom det två och snackade om "kristen i bangladesh", sen hade vi bön då två somnade (en snarkade^^) och sen vägledning. Jag var så sjukt trött på alla samlingar och man orkade typ inte hänga med alls.

Sen har jag och min kära rumskamrat rensat kantareller som hon och föreståndaren på bjärka plockade i helgen och vi ska göra varma mackor med svampstuvning tills i kväll. Om en stund ska vi sen ett gäng från klassen paddla kanot och ta med oss mackorna som massäck. Vi fick även kakor och ta med oss (tack charlotta! vi jobbar på runda och goa fortfarande...) så det ska bli mysigt. Det var dock väldigt små kantareller och många som var lite halvdåliga så vi slängde typ hälften sammanlagt. Just nu verkar det som att stuvningen snarare blir soppa, men det blir nog bra. Ska på bönen i kväll också om vi hinner tillbaka, annars gör vi det i morrn och då är det nattvard med rökelse (häftigt :o)

God bless

Tidebön och fångar

Det här har varit en händelserik dag. Det började med cellospel att vakna till (alarm på mobilen), fortsatte med att sjunga jullåtar när vi gjorde i ordning oss och sen började dagen. Efter skolan städade vi, fikat innehöll tårtan (målet runda och goa kommer närmare!) och sen har vi mest tagit det lugnt.

Jag tänkte sen idag att jag skulle gå på bön på kvällen. Jag har varit här i ca en vecka, men fortfarande inte gått på någon bön, så det kändes som att det var dags. Jag och två klasskompisar gick dit och det var helt annorlunda från vad jag var van vid. Brödraskapet och husfolket satt uppdelade tjejer/killar längst fram, husfolket hade på sig kåpor (typ munkstil) och vi bad tidböner (man ber stycken från psaltaren, och inte bara säger det utan sjunger det, väldigt speciellt!) och sen bad de lite olika och delade upp det och liknande. Det är verkligen inte något som jag är van vid och det kändes ganska konstigt och annorlunda (annorlunda och speciellt är nog bra ord att beskriva att vara här, precis som min klasskompis kompisar hade sagt till henne), men samtidigt var det häftigt att göra det.

Sen satt vi och pratade lite och så, sen gick vi upp till övre salen och gick på bön igen (det var dock två och en halv timma emellan), då satt vissa på knä framför ett typ av altare och det var också tidebön, men nu använde man även ikoner för att man skulle kunna fokusera bättre på sin bön.

Detta blev lite för mkt nytt för mig, så när jag kom tillbaka till annexet ringde jag först till min syster och sen till min pappa och då kändes det lite bättre. De satt båda och tittade på fångar på fortet, så jag beslöt mig för att göra det också. Det var väldigt likt när vi var små, med samma programledare, samma dvärgar, samma typ av grenar och liknande, så det var väldigt roligt och jag mådde sen bättre.

Nu sitter jag med några tjejer från klassen och dricker lite te och bara tar det lugnt, det känns väldigt skönt att bara kunna sitta här och hänga och vara sig själv!

God bless

"Runda och goa"

Det var vad charlotta som har hand om köket sa att det var hennes mål att få oss här på Bjärka. Jag tror att det kommer lyckas. Vi äter 6 ggr om dan; frukost, fika, lunch, fika, middag, kvällsmat. I fredags köpte vi fredagsmys vilket räckte tills igår då vi dessutom fick påfyllning av hon som är ansvarig på skolan, som det fortfarande är kvar av. Jag kommer verkligen inte vilja stå på någon våg efter det här året. Men jag trivs fortfarande!

Idag var vi i pingstkyrkan i Linköping. Iom att vi går på bibelskolan som de har hand om, så fick vi sitta uppe på scen halva gudstjänsten, för att folk skulle kunna kolla på oss. Sen fick vi säga namn och vart vi kom ifrån, sen fick vi sätta oss i bänkarna. På grund av godisköp av vissa och tankning kom vi sen sent till maten, men det var inte undanplockat så vi fick mat ändå. Sen träffade jag en kille som heter Simon som var med i Elim ett tag, men som sen flyttade därifrån. Jag blev ganska chockad, men det var kul att se ett bekant ansikte.

I kväll vankas det pastasallad och kladdkaka (som sagt, runda och goa...) och sen spelkväll med klassen + husfolket (husfolket är folk som hjälper till och jobbar frivilligt på gården och som även har viss andlig vägledning och bland annat måste vara tysta från halv nio på kvällen till åtta på morgonen) så det blir väldigt mysigt, tror jag. Sen börjar det en ny skolvecka, men det är inte alltför jobbiga lektioner, så det blir nog bra. Vi skulle badat förut, men det började regna så det blir nog ingenting med det. Ska dock försöka bada någon gång snart, för vi bor ändå precis vid en sjö med badplats (trots att det inte är den fräschaste sjön...), så borde ju passa på.


God bless

Fredagsmys!

Idag har alla i klassen varit helt döda typ, vilket var lite segt eftersom jag själv inte har varit trött alls, utan har varit jätte pigg i stället. antagligen var jag egentligen övertrött, men jag kände mig i alla fall pigg, så jag är glad. Vi har haft två lektioner och slutade tidigt, så det var skönt, sen har vi bara tagit det lugnt. Möblerade om lite i en klasskompis rum osv. Vi var också på ICA en sväng och handlade lite fredagsmys, så nu på kvällen laddade vi upp med film och chips o ch har tittat på filmen, nu har de flesta gått och lagt sig, men jag och två till sitter kvar en stund till.

I morgon ska vi ha en lära känna dag, då vi ska köra lite sammarbetsövningar och ta en promenad och grejer. Det ska bli kul, samtidigt som det känns som att vi egentligen inte behöver det, då vi redan känner varandra bra, men det är i alla fall kul. Det är så kul, vi har kännt varandra sen i måndags, men det känns som att vi har känt varandra i en hel månad, just för att vi har så roligt ihop och vi umgås allihopa 24/7 i stort sett. Sen på söndag ska vi bli presenterade i pingstkyrkan i Linköping, då det är de som äger den här gården när vi är.


Jag tänkte lägga upp alla, men jag kände att jag inte riktigt orkade, så jag lägger upp dem på fb så länge... detta är iaf från precis i början av kvällen när vi satt uppe och pratade lite.

Uppdatering från Bjärka

Det har inte blivit några inlägg tidigare, för jag har inte suttit vid datorn mer än en snabbis igår kväll. Jag är i alla fall på skolan nu och jag tycker att det är fantastiskt! Jag har en väldigt bra och rolig klass, det är en helt underbar miljö och en bra skola. Grymt bra helt enkelt! Det enda minuset jag har hittat är att det är så otroligt fula rum. Ljusgula väggar, stolar i olika färger, fula gardiner... ja, inte så snyggt iaf. Vi verkar i alla fall ha hopp om att få måla om väggarna, så det hoppas vi på! Jag har en rumskamrat som heter Pernilla, en jätte go tjej och vi har grymt kul ihop.

Vi är dock inte en så stor klass. Det är 4 killar och 6/7 tjejer, en av tjejerna som skulle vara med mår inte bra så vi får se :p Vi har haft 3 lektioner än så länge. I och med att vi bor ihop och alla är med varandra i stort sett hela tiden förutom när vi sover, så känns det snarare som att vi har känt varandra i en månad och inte i tre dagar, men det är i alla fall skönt att alla har så kul ihop och det är inte någon som är utanför eller så och vi har inga grupperingar, utan vi umgås i stort sett alla i stort sett hela tiden. Idag vann jag, micke och emma i pratmakarna, vilket var roligt för adam är en så dålig vinnare, så det var skönt att vi slog honom och hans lag :P (alla dessa är folk från klassen, men det kanske ni förstog^^)

Idag har vi  haft lektioner och sen gick vi ut och gick en sväng, men jag och en tjej från klassen gick tillbaka tidigare för det var så lerigt. Nu ska vi antagligen snart öva lite på lovsånger, för vi blev ett litet lovsångsteam till våra morgonbönestunder.
So long!

En ny epok i livet

Nu börjar en ny epok i livet. Jag har tagit studenten, både jag och min syster lämnar boet för att pröva våra vingar på olika ställen och allting kommer bli helt nytt.

Alltså. På måndag kommer jag att börja på bibelskolan Bjärka-Säby. Jag tänkte att det kunde vara ett bra tillfälle att börja blogga på riktigt, så folk kan se hur jag har det där och se hur allting går till. Jag ser fram emot det, men samtidigt börjar jag bli nervös, eftersom jag ska flytta hemifrån till en helt ny stad och gå på en skola där jag inte känner en kotte. Jag tror dock att det kommer vara bra för mig med en ny start, det är någonting som jag verkligen behöver, det är så mycket här hemma som jag känner att jag bara behöver lämna bakom mig och starta på nytt.

Jag kommer sakna alla här hemma, framför allt familjen. Min syster har precis flyttat till Stockholm och det känns väldigt konstigt, för vi vet inte när vi kommer kunna träffa varandra nästa gång, mina föräldrar är ändå med säkerhet hemma när jag kommer hem, men syster är i sthlm... Men men, det skulle ju hända nån gång. Den här veckan kommer jag att förbereda mig mkt och på söndag bär det iväg till det nya livet!

RSS 2.0