Mysdag!

Har haft rätt mkt att göra dessa dagar! Igår var jag först hos hårfrisörskan och klippte mig. Klippte mig på Diva, hos Johanna (Som för övrigt var med i "Ensam mamma söker" för några år sen och tidigare var gift med min före detta musiklärare...) Jag var inte så nöjd från början, men nu börjar jag gilla det faktiskt! Från början ville jag ha lugg som vanligt, men jag insåg förut att den här frissyren ser bättre ut utan lugg, så luggen får jag kamma tillbaka ^^ Sen fixade jag med Speed, köpte grejer och så. Vi skulle ha cirkus tema så fixade grejer till att göra jongleringsbollar. Min morbror Bjarna ringde också och ville ha hjälp med sin dator så var där en sväng innan jag träffade Carro och vi o Frank gick till Speed och hade det, det var trevligt!

Sen var jag så hungrig för hade inte ätit något nästan på hela dagen, så jag fick ett litet utbrott på mina föräldrar ^^ dåligt med sömn och mat gör att man inte är jätte glad! Men jag åt ordentligt då, så sen var jag glad igen :p sen tog jag det bara lugnt resten av kvällen, eftersom jag fortfarande trött!

Idag vaknade jag fem över 9, vilket var alldeles för sent, då jag hade en tid hos optikern klockan halv 10. Så det blev bråttom, men jag lyckades komma dit bara ett par minuter sent, tur att man inte bor så långt från stan så det bara tar knappt 10 min att gå dit! I alla fall, det visade sig att jag har fått ganska mkt sämre syn sen sist, så jag får nu skaffa nya glasögon! Men hittade snygga, så jag ser fram emot att se dem! Sen åkte jag hem och chillade, drack en proteinshejk (stavning?) och sen efter ett tag kom Sara! Det var kul, vi tände massa ljus, satte på julmusik och skrev önskelista! Det var mysigt. Sen efter ett tag började vi ta lite bilder i stället, det blev faktiskt många bra! Vi åt också ärtsoppa och pannkakor med pappa o Frank och då kom Vinnie och madde en sväng och hälsade på! Sen tog vi det mest lugnt innan Sara åkte hem!

I morgon ska jag sova ut ordentligt, för har sovit så dåligt de senaste nätterna, så är sjukt trött! Ska också planera tredje adventsgudstjänst med några i kyrkan.








Min nya frisyr!


Har stickat en mössa till Sara! Är supernöjd och det verkar hon ock va!
(Mönstret är hämtat från järbos hemsida)

Mys i höstmörkret

Okej, jag ska försöka uppdatera min blogg oftare, blir liksom inte av så ofta... I min helgen var min syster här. Det var roligt att träffa henne igen! Trots att hon var hos Mattias (hennes sambos) släkt typ hela tiden för dom hade massa kalas ^^ men på söndagen var de iaf hos oss tills de åkte hem! Skoj skoj.

Annars har jag inte gjort så mkt, mest tagit det lugnt. Känner att jag har ändrats väldigt mkt på senaste, förut var jag tvungen att träffa folk och jag kände mig så rastlös om jag bara satt hemma en dag, men det gör jag liksom inte längre, jag tycker snarare att det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt för mig själv. Vet inte om detta är positivt eller negativt... Jag menar det är inte så att jag inte gör någonting. Jag går fortfarande i kyrkan mkt, oftast 2 ggr i veckan och jag träffar vissa kompisar ibland, men det blir liksom inte så mycket mer än så. Iofs misstänker jag att det delvis beror på att jag fortfarande inte är helt frisk från min lunginflammation. Den gör mig rätt slö vissa dagar och hostan sitter i, vilket gör att det inte är så kul att gå ut.

Sen idag har jag varit rätt produktiv! Jag var på apoteket, biblioteket och hårfrissörskan (beställde tid, ska klippa mig i morrn... Får se hur det bli, det vet jag inte riktigt själv än ;) ) Sen skulle jag gått till AF för att rapportera att jag inte längre pluggar (Har liksom inte blivit av innan... är ganska lat när det gäller sånt... ^^) men det var stängt, så jag får gå tillbaka när jag har varit o klippt mig. Men när jag gick hem, ca 16.20 var det så kallt och mörkt och dimmigt, så det drog ner mitt glada humör. Men då tänkte jag att jag skulle ta tillfället i akt, så jag gick hem, tände alla ljus jag hade framme i mitt rum och la mig med en bra bok! Finns inget bättre väder för det! :)

Sen kom Vinnie o Madde en sväng och fikade och Vinnie busade med Frank (Som vanligt!) det var mycket trevligt! Det var också en hel del snack om när vi var i England 07/08, jag var där med dem över jul i 3 veckor då. Det var en speciell upplevelse, bo i ett radhus med 8 kusiner plus deras föräldrar, vissa flickvänner och kompisar som hälsade på lite då och då och stundvis lite annan släkt till dem. Man kunde då aldrig vara ensam, det var folk överallt! Men men, det är la så det är ibland ^^

I morgon blir det Speed på kvällen, jag och David har hand om det och det är cirkus dags! Blir nog kul, lite svårt att komma på bra saker bara ^^


Mitt rum med höstmysstämning! (på vissa skärmar ser man kanske
inte så mkt konturer, men om ni gör det kan ni också se mitt
numera mkt välstädade rum! ;)

Roadtrip!

Okej, jag har blivit dålig på att uppdatera, men tänker liksom inte på det! I helgen gjorde jag väl inte så mkt, tog det mest lugnt om jag inte missminner mig... Skötte projektorn i kyrkan på söndagen och sen kom världens bästa familjen Lind hem till oss på middag! Och sen kom Vinnie o madde en sväng med underbara Maleiah :) Trevligt trevligt!

På måndagen fortsatte jag måla fönster (Mamma påpekade att våra växter på fönsterbrädan börjar dö för att det är för kallt så det är väl dags nu ;)) och sen på kvällen gick jag in till stan för att träffa Sara! Eftersom hon jobbar på hemmakväll hyr hon filmer gratis där, så vi hyrde 6 filmer!!! Alla klassiska barnfilmer med jultema... så vi åkte hem till henne och tittade på dem, huuur mysigt som helst! Fick en verkligen att längta efter julen... Hoppas att det kommer snö snart också, hoppas på en vit jul! (Trots att det inte ser så ljust ut just nu, efter som det här, vilket jag blev informerad av Josef om igår, är den varmaste hösten på 130 år...) Men efter ett tag insåg vi att vi inte skulle hinna se filmerna i lagom tid för att jag skulle ta mig hem, så det blev övernattning! Mycket mysigt, vi somnade sent, vaknade sen vid 11, såg den sista filmen som vi var för trötta för kvällen innan och jag sydde ihop mössan jag har stickat åt henne. (Bild kommer när jag har tagit nån ;) ) Sen på kvällen var det planering inför gudstjänsten den 3:e advent. Gäller att vara ute i god tid ;)

Sen igår bär det av. Resan jag har sett fram emot i flera veckor nu! Klockan 10 stog jag utanför Högskolan och mötte Karro och vi väntade tillsammans till Daniel och Josef kom och hämtade oss och efter en kort sväng till Karro åkte vi och hämtade Sofia på stan. Sen bar det iväg! Första stoppet var Nya musik i Jönköping. (Kristen bok- och musikhandel) Daniel köpte en gittalele (En blandning mellan gitarr och ukulele...) och vi andra köpte lite skivor bland annat. Jag köpte "Wow christmas", vilket är en skiva där olika kristna artister sjunger julsånger. Inte så mkt om tomtar och paket, utan mer om att Jesus föddes då, den var jätte bra! Sen gick vi och åt på en thairestaurang, mkt gott! Och sen åkte vi vidare.

Nästa stop var Gränna, där vi köpte polkagrisar, självklart! Vi tittade även på två killar som bakade polkagrisar, de stod i ett rum med stora glasfönster in i affären, jag skulle aldrig klara av att jobba under så stor press när folk står och titta på, skulle känna mig som djur i bur! Anyways, vi köpte polkagrisar och sen for vi vidare, mot Linköping!

Det var roligt att komma tillbaka till Linköping, man känner sig fortfarande ganska hemma i den staden! Vi började med att åka till Gamla Linköping, där vi besökte lite gamla byggnader som det nu var olika affärer i, jätte mysigt! Sen gick vi till Cloettaboden. Den affären gillade jag, chokladälskare som jag är! Så där köpte vi en hel del, jag köpte 500 gram center med kokos, 500 gram mjölkchoklad och 10 dumleklubbor :p De hade också en liten utställning med olika chokladmakargrejer som vi tittade på. Sen åkte vi till vårt slutmål: Bjärka-Säby! Det var så skönt att komma tillbaka! Vi gick en sväng till slottsannexet och jag hittade ett cd-fodral med filmer i som jag glömde där i våras! Det gjorde mig glad ;) Sen gick vi tjejer till slottet, medans grabbarna gick för att spela fresbeegolf, trots att de bara gick 2 hål, eftersom det blev för mörkt sen. Blir mörkt så snabbt nu! Vi gick en runda på slottet eftersom Karro aldrig har varit där och sen lämnade vi våra grejer i bilen och gick till Övre salen.

Där var det nämligen eukaresti (nattvard), vilket det är varje onsdag där. Det är en väldigt speciell nattvard som inspireras av den koptiska kyrkan i Egypten. Bland annat använder de sig av rökelse. ("Rökelsekaret symboliserar jungfru Maria och dess väldoft vår frälsare"), det var mysigt, jag var nästan alltid på det när jag gick på bibelskola där. En av bröderna, William, som vi umgicks ganska mkt med när vi gick där förra året, bad för oss som gick på bibelskolan förra året, det gjorde mig lite glad :) efteråt var det agapemåltid (=Kärleksmåltid) som bestod av soppa och bröd. Jag är inte så förtjust i soppor, men deras bröd är fantastiskt! Snackade en del med de volountärer som var där förra året, det var kul att träffa dem igen och sen bar det av hemåt igen! Vi råkade köra av på fel väg, men efter mkt kartläsande och funderande, hamnade vi ändå rätt! Så strax efter 12 på natten kom vi fram och då blev det bums i säng!

En mycket trevlig dag med mycket trevligt folk, detta gör jag gärna om snart igen! Blev väldigt flummigt ett tag där på slutet när vi var trötta och så, men det är bara roligt ;) lyssnade på en barnskiva som Karro köpte och då var det en vuxen man som sjöng lite mellan verserna och han ba "Sing it, children!" Det var så oväntat första gången så jag o Karro asgarvade, när vi lyssnade på den de kommande 4 gångerna (Det blev många varv på skivorna ;)) skrattade vi mest för att det var så roligt första gången, som sagt flummiga ;)

Sen idag hade jag huvudvärk, så har mest tagit det lugnt! Vinnie o madde kom en sväng igen så umgicks med dem. Maleiah är såå söt! :> Och nu har syster Elsa kommit hem från Sthlm, kul kul! I morrn kommer hennes sambo Mattias ock :)


Som sagt, köpte lite godis ;)
RSS 2.0