Praktik

Nu är jag helt ensam. Alla utom jag och Felicia har åkt iväg på praktik och vi träffas inte förän om tre veckor. Det känns jätte konstigt! Vi åker dock iväg i kväll, men bara över kvällen, vi flyttar inte förän på söndag/måndag, för det är upptaget där vi ska bo. Vi ska dock bara va i linköping så det är inte så långt. Så nu sitter jag och är lite nostalgisk över "När karusellerna sover" och väntar på att det ska bli mat.

Jag har haft väldigt roligt sen sist jag bloggade. Först gick jag en timmas promenad med min andliga vägledare, vilket var väldigt bra. Jag tycker om att lunka och prata, det blir så avslappnat och bra. Efter det lärde Micke mig att spela lite piano, jag vill verkligen lära mig! Efter det var det eukaresti och jag blev tillfrågad att läsa bibelord! Jag blev väldigt förvånad, men det var roligt. Det blev lite nervöst, men inte lika nervöst som alla andra verkade tro att det skulle vara! Sen for vi ut ett gäng och gick en promenad till, också då ca en timma. Det var ute i skogen och kolsvart ute, så man såg inte mkt, men det var grymt mysigt!

Sen igår var det bönedag. Det var bättre än förra gången, men jag känner ändå att det inte är något för mig. Vi tog också massa bilder, för med klarblå himmel och gula löv går det inte att bli några dåliga kort! De ligger nu uppe på min facebook för er som är vänner med mig där. Sen på kvällen gick vi en timma till och la oss inte förän vid typ halv 1 på natten.

Sen blev det tidigt i morse, vi gick upp vid halv 8 för att hjälpa Matilda i min klass med hennes väskor, för hon skulle åka iväg redan på morgonen. Det var väldigt kallt, men det var mysigt. Dagen flöt på som vanligt, vi åkte på en liten roadtrip när vi hämtade volvon på lagningen, alla har städat och packat hela dagen och nu är jag här.


Detta är jag och Felicia, tjejen jag ska på praktik med!

God bless

Homosexualitet - Okej eller inte?

Det var disskutionen vi har haft på lektionerna idag. Först hade vi etik och livsfrågor då det var etikkamp där två killar i min klass, en för och en emot och sen fick vi disskutera hur vi tyckte. Det var väldigt intressant och jag fick många bra bibelord om det så att det blir mkt lättare att grunda sin åsikt på konkreta bibelord. Sen var det apologetik (=förklara och försvara sin tro) och då pratade vi om hur man skulle kunna förklara för såna som inte är kristna hur man tänker, utan att det ska vara stötande mot någon. Jag skulle kunna göra ett blogginlägg om hur jag ställer mig i den frågan, men det kommer jag inte göra nu.

Jag känner att jag blir allt mer dålig på attblogga, men det hänger ihop med att jag inte alls är vid datorn alls lika mkt som jag brukade vara innan. Det känns ändå ganska bra att inte vara vid datorn hela tiden, att man har andra saker att göra. Men sen ibland kan det också vara ganska skönt att sätta sig ner och försvinna in i en egen värld som mer liknar den jag var i förut och kolla sina gamla vänner på facebook och skriva några rader i bloggen.

I helgen har vi hängt på slottet väldigt mkt. I lördags var det seminarium om "enhet och mångfald" för att fira att min lärare fyllde 70 år. Sen på söndagen var det skördefest så vi var med och sjöng på mässan i slottet och sen åt vi brunch där och sålde sylt. Det är en vänlig dam i kyrkan som brukar plocka massa bär och göra sylt av och varje år brukar hon skänka en del av det till bibelskolan för att vi ska få pengar till vår europapraktik. Vi brukar få in mat till vårat lilla kök på söndagskvällar som vi får värma och äta, men hon som lagade mat i helgen måste ha fattat fel, så vi fick ingen mat. Därför begav vi oss klockan 10- halv 11 till donken och käkade, vilket var mysigt och ganska gott!

Annars  har väll veckan varit som vanligt, inget särskillt har hänt men vi har ändå haft det roligt, som vanligt. Jag spelade pingis i måndags en sväng, men jag är grymt dåligt på det. Fast jag antar att det då är bra om jag spelar, så jag blir bättre... men sen kom det några killar från killar från kyrkan som hade bokat gympasalen för att spela fotboll, så vi fick sluta med det.

I morrn blir det bönedag, på Bjärka den här gången, jag hoppas på att det ska bli bättre än förra gången, då jag gick omkring och bara var sur och visste inte vad jag skulle göra, jag var sur hela dagen efter det. Sen bär det iväg på två veckors församlingspraktik. Jag och två till från min klass ska dock vara i pingstkyrkan i Linköping så vi stannar i närheten. Efter de här veckorna blir det en veckas höstlov då jag både ska vara hemma och åka och hälsa på min syster i Stockholm. Jag tror att det kommer bli både nyttigt och roligt.

Just nu sitter jag och lyssnar på julmusik, för om två månader exakt är det lucia och jag börjar verkligen längta nu!

God bless

Vilken helg, vilken helg!

Den här veckan var det ingenting särskillt med, men vilken helg!

I fredags skulle mina föräldrar komma hit. I och med att mamma var i Sthlm skulle hon komma direkt hit och jag skulle träffa henne på stan vid halv 6. Men när jag skulle gå till bussen sa hon att hon inte hann med tåget, så hon skulle komma vid halv 7-7, men pappa skulle också komma då så de skulle komma direkt till Bjärka. Sen när jag ringde och frågade om hon var framme än (typ tio i sju) sa hon att hon skulle komma vid halv 8... jag fattade ingenting, eftersom hon nu skulle komma en timma senare än hon sa innan, men jag tänkte inte mer på det efteråt.

Sen kom jag på att några från klassen skulle in till stan vid 8, så då kunde ju jag åka med dem och möta mamma på rese tänkte jag, men det verkade inte mamma ville. Hon sa att hon skulle prata med pappa och sen ringa tillbaka och efter en stund ringde i stället pappa för mammas mobil hade dött, så jag skulle ändå åka dit och möta henne. Så jag åkte dit... men mamma fanns inte på station(!) Jag blev lite orolig, men tänkte att pappa snart skulle komma, så det var inte så farligt. Pappa kom, verkade lite förvånad att mamma inte var där, men sa att vi skulle vara stilla och så kom hon kanske, jag började gå lite ändå för att kolla en gång, men när jag tittade bak så jag att där kom ju mamma! Det var skönt eftersom jag verkligen började undra vart hon hade tagit vägen.

Men det tog inte slut där! När jag hade kramat mamma kom min syster och hennes pojkvän genom dörren! Hon bor nu i Sthlm och jag har inte träffat henne sen i Augusti, men där kom hon. Då hade de lurat mig hela tiden och mamma hade blivit ditskjussad av min syster och hennes pojkvän (okej, fästman ska jag kanske säga, eller sambo... jaja^^) och de hade haft fullt sjå med att hålla mig oviss, men jag misstänkte verkligen ingenting! Jag blev iaf väldigt glad och sen gick vi allihopa ut och åt innan vi åkte tillbaka till Bjärka. Det blev en sväng runt annexet med syster + systers sambo, sen begav de sig hem, medans mina föräldrar gick och la sig och jag och mina klasskompisar som var kvar på skolan över helgen tittade på "Forest Gump" innan jag gick och la mig.

Sen var jag och föräldrarna i Skänninge över lördagen och träffade några kompisar. Vi satt och fikade mitt i affären som mamman i den familjen jobbade i, det kändes väldigt konstigt att sitta där när det kom kunder, men det var trevligt! Sen åkte vi hem till dem och tittade på "Death on a funural" och bara umgicks, vilket var mkt trevligt och sen åkte vi tillbaka till Bjärka och mina föräldrar begav sig hem.

Sen idag har en kompis som jag har åkt på läger med innan varit här och hälsat på. Hon bor nämligen i Linköping för tillfället och pluggar, så då tänkte vi att det vore roligt att hon kunde komma, så vi gick en sväng, gick runt på slottet och bara umgicks, det var riktigt roligt! En mycket rolig helg!

God bless
RSS 2.0