Dålig på att uppdatera!

Oj oj, nu var det verkligen längesen jag skrev någonting här! Och mycket har hänt sen dess. Jag hade praktik med två klasskamrater i Pingstkyrkan i linköping i två veckor. Det var lärorikt och bra, vi gjorde saker varje dag utom måndag då det var ledig dag. Det ända som var lite tråkigt var att vi var med på allting, men vi hjälpte inte till någonting så det var bara att gå dit, lyssna och sen gå därifrån utan att känna att man hade gjort någonting. Vi var dock med på radion och blev intervjuade av pastorn Anders Ekstedt en gång och sen hjälpte vi till på Cafébussen en natt. Jag är nöjd över praktiken iaf, jag har funderat på att jobba i en församling så då är det bra att få se lite mer hur det funkar.
Sen var det höstlov. Detta innebar att träffa många kompisar som man aldrig träffar annars, eftersom jag nu bor i Linköping. Jag fikade med folk, massa massa fika. Närmare bestämt en gång om dan fredag-tisdag. Men det var väldigt roligt att träffa alla igen! Jag har verkligen saknat många av mina kompisar. Det hanns dock inte med att träffa alla jag ville, vilket var mindre roligt. Men snart är det jullov, då får jag träffa alla iaf.
Sen när det var onsdag åkte jag med min mormor och morfar till Sthlm för att träffa min syster som nu har flyttat dit. När vi kom fram till Sthlm åkte jag med morföräldrarna till mina kusiner, för både min syster och hennes sambo jobbade. Där åt jag lunch, stickade (stickade på en ny mössa till mig själv) och spelade lite alfapet. Sen bar det av hem till min syster, det var väldigt roligt att träffa henne igen! Jag var där onsdag-fredag, men gjorde inte särskillt mkt, bara gick på stan en sväng. Men det var roligt att bara få vara där!
Sen åkte min syster och hennes sambo med mig hem till Skövde igen och då såg man inte så mkt av dem, eftersom de skulle träffa sina kompisar här och jag både träffade mina kompisar och umgicks med vår familj. Det innebar iaf en sväng på Falbyggdens ost, där de har haft julmarknad sen den 10/10 klockan 10:10. Där köpte vi lite olika smågrejer, alltid lika mysigt att vara där! och sen åkte vi hem igen. På söndagen var det möte i Elimkyrkan och sen blev det fika igen (!), med ännu en kompis. Sen bar det tillbaka till Bjärka på måndagen.
Det kändes ganska konstigt att komma tillbaka till Bjärka efter tre veckor, men man blev samtidigt glad. Man fick träffa alla som bor här igen och bara slappna av och umgås, vilket var väldigt skönt. På tisdagen var vi på Liljeholmens folkhögskola på en föreläsning om Diakonia, det var intressant, men en hel dag med föreläsning blir lite långt så det var lite svårt att koncentrera sig på slutet. Och det viktigaste den dagen: SNÖN KOM! När jag vaknade på morgonen var det helt vitt ute och det snöade hela den dagen. Nu börjar den smälta bort, men iaf.
Igår hade jag migrän redan när jag vaknade, så jag blev sängliggandes hela dagen. Inte kul någonstans! Men efter att ha sovit stora delar av dagen och drygt 9 timmar i natt, så mår jag nu bra och är uppe och har kul, extra pigg efter all denna sömn!
Någonting som kommer bli spännande är att vi nästa vecka ska ha ett "tyst dygn", som en kort retreat. De har retreater här på slottet, vilket innebär att man drar sig undan för att fokusera på Gud. Så det ska vi få pröva på från onsdag kl. 16:00 till fredag klockan 08:00. Vi får väll se hur det går, att vara tyst har aldrig varit min starka sida. Så under den tiden kommer jag inte vara anträffbar.
I kväll skulle tydligen helgvärdarna fixa med fredagsmys, vad det nu innebär. De verkar vara väldigt mysiga!
Over and out
God bless
RSS 2.0