Rapportering från Tanum

Ja nu ligger jag på ett bead and brekfast i Tanum. Jag och mina föräldrar åkte hit idag på en liten minisemester och vi åker hem i morrn.

Men jag har ju inte skrivit sen innan Sjöhaga, så jag tänkte sammanfatta det lite kort. Det var jätte bra och massa härligt folk! Vi var 15-20 ledare på 85 ledare, så jag hade ingen chans att ta det lugnt i mer än fem minuter från onsdag till söndag, men det var jätte kul! Härliga ledare och härliga barn. Jag var ledare för en grupp med 01-or (känns konstigt, tycker 01 var för ett par år sen typ...), men jag bodde inne hos några 00-or för att se till att de inte pratade och inte var ute och sprang på nätterna. Man var hela tiden beredd och spänd, så även när man sov var det ingen djup sömn, vilket innebar att alla ledare bara blev tröttare och tröttare. Det märktes ganska tydligt, för vi blev alltmer flummiga och oseriösa ju mer tiden gick. Tror det till slut var deltagarna som tyckte att vi kanske busade för mkt...

Sjön var det badförbud i, pga att det fanns E-koli bakterier i det, så i stället hade vi en presenning med såpa som de fick åka nerför. Sen ringde de från miljö-vad-det-nu-heter och sa att det var rent igen och att vi fick bada igen (!) så på lördagen fick vi bada. Vi hade tema otroligt och delade upp det till olika teman; Otroligt eller 0troligt, Otroligt, Otroligt och otroligt. Även ledarna fick vara med på temat roligt och vi skojade runt och drev lite med deltagarna (Framför allt då märktes det hur trötta vi var...) Vi hade också femkamp och mkt annat roligt.

Sen var de väckningarna. En av de roligare sakerna med att vara ledare är att man får väcka folk på roliga sätt. Första morgonen väckte vi dem snällt, gick in och sa god morgon (jag kittlade en så hon skulle vakna, men annars var det bara vänligt). Andra dagen gick några in med partytutor och blåste i för att väcka dem. Inte lika uppskattat av någon anledning... Tredje dagen gick vi in och sjung "Gyllene morgon" för fulla halsar, vilket inte var så uppskattat.. men någon frågade om vi hade hyrt in en kör! Sista natten var de flesta uppe och sprang (det fick de också, men några vägrade sova när de väl var tvugna till) så då gick vi på hårt. Hos de äldsta tog vi med oss en motorsåg som en av oss hade med sig och startade utanför och en stog ute med den medans vi andra gick in och slog med grytlock. (Har själv upplevt denna väckning, inte särskillt rolig!) Hos de mindre ville vi inte skrämmas lika mkt, så vi började med att lite fint sjunga "Han har öppnat pärleporten" en gång, men när vi sjöng den en gång till klappade vi takten med grytlock. Inte heller så uppskattat av dem! Men roligt för oss...

Det var iaf fantastiskt roliga ledare man umgicks med! Jag blev en del av lovsångsteamet och sjöng därför på scen varje dag. Inte någonting jag är van vid, men det var kul! Det var många ledare i min ålder och några lite äldre. Vi var ett gäng som hängde ihop mest och vi hade samma humor så det blev grymt skön stämning! Vi satt vid samma bord som några deltagare sista kvällen, de var lite nedstämnda och satt tysta medans vi satt där och skämtade och skrattade högt. (Hm, känns som ombytta roller där...) Sen sa vi till dem att vi var trötta och att det var därför och de bara tittade på oss och ba "Ni är dumma i huvudet" eller nåt, men det var grymt kul!

Sen på söndagen åkte vi hem. Det gick grymt fort, samtidigt som det kändes som att man hade varit där hur länge som helst, för att man gjorde så mkt hela tiden. När jag kom hem var min syster fortfarande hemma för att kunna säga hej då till mig men sen åkte hon. Jag vilade resten av dagen och sov sedan 14 timmar den natten. Skönt att kunna slappna av igen! Sen har jag fixat med lappar som ska skickas ut till barn om barngruppen i vår kyrka, Speed heter gruppen. Drygt 650 barn blev det att skicka till. Nu ska jag bara åka till kyrkan och stämpla på avsändare och sen skicka iväg dem.

Men nu är jag alltså på semester i Tanum. Vi kom hit vid 5 på eftermiddagen. Lastade in våra grejer och åkte sedan till hamnen och satte oss på en restaurang. Åt jätte god mat (Bild på förrätten kommer senare, mumma!) och sen åkte vi en sväng och tittade runt lite. I morrn ska vi titta på några hälristningar här i närheten och sen ska vi, om det är fint väder vilket det skulle bli, bada! Innan vi åker hem igen. Sen på fredag blir det kräftskiva hos fam Vinensjö! Men nu ska jag sova.

God bless

Fullt hus och grillkväll

Nu var det ett tag sen jag bloggade! Sen dess har mina föräldrar kommit hem i fredags och då tog vid det mest lugnt och hade fredagsmys på kvällen.
Sen i lördags åkte jag med Nathalie och hennes vänner Anna och Jennifer till Gbg en sväng. Det blev en mkt rolig dag med mkt skratt och en hel del shoppande! När vi åkte hem fanns det inga platser kvar, så vi satt i bagagedelen av en vagn. Jag satt på golvet och de andra satt på hyllorna med benen över en kant, så när vi sen skulle gå av hade vi typ helt tappat känseln från midjan och neråt. Men kul och mysigt var det! Sen när jag kom hem hade Elsa (Min syster) och hennes sambo/fästman kommit för att hälsa på från Sthlm, så det var kul att träffa dem igen!
I söndags åkte jag först till kyrkan för att ha hand om projektorn. Det var många där för att vara sommar! Efter kyrkfikat bar det av hemåt igen och vi gjorde inte så mkt, men vi åkte till Brevik (Inte så långt från Hjo...) och badade, det var skönt! Mattias somnade ståendes lutad mot nån grej :p Sen gjorde vi inte mkt mer den dagen, utan tog det mest lugnt.
Idag har jag gått igenom min garderob och fått en bättre ordning på den, för den var väldigt stökig! Håller på att rensa igenom hela mitt rum, för jag har så mkt skit så det behövs få undan massa saker för att få plats med grejerna som ligger framme, vilket innebär att det inte har kunnat bli någon ordning på mitt rum, för det har varit massa grejer överallt. Men nu kommer jag snart kunna plocka in igen och det blir skönt!
Sen nu på kvällen var jag i Bolougner med Angelika, Nathalie, Julia, Angelikas son William och Nathalies hund Jojjo. Mkt trevligt! Det var kul att träffa dem igen och tjöta lite. Sen fick jag låna gosedjur av Nathalie och Angelika som jag ska ha med på lägret som jag ska på i morgon! Så nu blir det nog inte något mer inlägg förän jag kommer hem från lägret på Söndag!
Tack för kvällen, tjejor! <3
God bless
RSS 2.0